EHBO-posten en medische voorzieningen in Disneyland Parijs

EHBO-posten en medische voorzieningen in Disneyland Parijs

Disneyland Parijs is een magische plek waar dromen uitkomen en plezier centraal staat. Maar ook in een droomwereld kunnen er ongelukjes gebeuren. Het is daarom belangrijk om te weten waar je terecht kunt voor medische hulp in het park. In dit artikel vertel ik je alles over de EHBO-posten en medische voorzieningen in Disneyland Parijs, gebaseerd op mijn eigen ervaringen. Zo kun je met een gerust hart genieten van je dag in het park!

EHBO-posten

Disneyland Parijs heeft meerdere EHBO-posten verspreid over het park. Deze posten zijn bemand met professioneel medisch personeel dat eerste hulp kan verlenen bij kleine verwondingen of onwel worden. De EHBO-posten zijn te vinden bij de ingang van beide parken en op verschillende centrale locaties in zowel Disneyland Park als Walt Disney Studios Park.

Oad - Disneyland Paris - 30e verjaardag

Heb je een klein wondje, last van een hevige hoofdpijn of voel je je niet lekker? Ga dan naar een van de EHBO-posten voor hulp. De medewerkers zullen je zo goed mogelijk proberen te helpen en indien nodig doorverwijzen naar een arts.

Locaties van de EHBO-posten:

  • Bij de ingang van Disneyland Park
  • Bij de ingang van Walt Disney Studios Park
  • In Adventureland, naast de attractie Pirates of the Caribbean
  • In Frontierland, naast de attractie Big Thunder Mountain
  • In Discoveryland, naast de attractie Buzz Lightyear Laser Blast

Medische voorzieningen

Naast de EHBO-posten heeft Disneyland Parijs ook medische voorzieningen voor meer ernstige medische situaties. In het resort is een medische kliniek aanwezig waar je terecht kunt voor meer uitgebreide medische zorg. Hier zijn artsen en verpleegkundigen aanwezig die je kunnen helpen bij bijvoorbeeld een breuk, bloeddrukproblemen of andere gezondheidsproblemen.

De medische kliniek in Disneyland Parijs heeft ook de mogelijkheid om medicijnen voor te schrijven of specifieke behandelingen uit te voeren. Het is goed om te weten dat je in geval van nood dus ook op meer gespecialiseerde zorg kunt rekenen in het park.

Belangrijke informatie

  • De medische kliniek is geopend van 08:00 tot 20:00 uur
  • Voor spoedgevallen buiten deze uren kun je terecht bij de receptie van je hotel
  • Het dragen van een mondmasker kan verplicht zijn in de medische faciliteiten

Afsluiting

Met deze informatie ben je goed voorbereid op eventuele medische situaties tijdens je bezoek aan Disneyland Parijs. Hopelijk heb je het niet nodig, maar het is altijd fijn om te weten waar je terecht kunt in geval van nood. Nu rest je alleen nog om te genieten van alle attracties, shows en magie die het park te bieden heeft. Have a magical day!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *