Het gebruik van Disneyʼs FastPass-systeem voor attracties in Disneyland Parijs

Maak optimaal gebruik van Disneyʼs FastPass-systeem in Disneyland Parijs

Ben je van plan om een bezoek te brengen aan Disneyland Parijs en wil je de wachtrijen bij de populaire attracties vermijden? Dan is het FastPass-systeem van Disney de perfecte oplossing voor jou! Met FastPass kun je vooraf een tijdslot reserveren om een attractie te bezoeken, waardoor je niet in de lange rij hoeft te staan. In dit artikel vertel ik je alles over hoe je dit handige systeem optimaal kunt gebruiken, gebaseerd op mijn eigen ervaringen in Disneyland Parijs.

Wat is de FastPass en hoe werkt het?

De FastPass is een digitaal systeem waarmee je toegang kunt krijgen tot de wachtrijen voor bepaalde attracties op een vooraf vastgestelde tijd. Dit betekent dat je niet in de reguliere wachtrij hoeft te staan, maar een snellere toegang krijgt tot de attractie. Het enige wat je hoeft te doen, is een FastPass-ticket halen bij de attractie van jouw keuze, en dan kun je genieten van andere attracties of shows terwijl je wacht op je tijdslot.

Oad - Disneyland Paris - 30e verjaardag

Hoe werkt het precies?

 1. Zoek een attractie met een FastPass-distributiesysteem.
 2. Haal een FastPass-ticket bij de FastPass-stand bij de attractie.
 3. Keer terug naar de attractie binnen het aangegeven tijdslot.

Welke attracties bieden een FastPass?

Niet alle attracties in Disneyland Parijs bieden een FastPass-optie, maar voor de populaire attracties is het zeker de moeite waard om gebruik te maken van het systeem. Enkele van de attracties waar je een FastPass kunt krijgen, zijn:

 • Big Thunder Mountain
 • Star Wars: Hyperspace Mountain
 • Peter Pan’s Flight
 • Buzz Lightyear Laser Blast

Zorg ervoor dat je de plattegrond van het park bekijkt om te zien welke attracties FastPass aanbieden, zodat je jouw dag optimaal kunt plannen.

Tips voor het gebruik van FastPass

Om het meeste uit Disney’s FastPass-systeem te halen, volgen hier enkele handige tips:

 • Wees op tijd: Zorg ervoor dat je op tijd bij de attractie bent voor je FastPass-tijdslot, anders loop je het risico je toegang te verliezen.
 • Plan vooruit: Bekijk de plattegrond van het park en stel een planning op van welke attracties je wilt bezoeken met FastPass.
 • Gebruik de Disneyland Paris-app: Met de officiële app van Disneyland Parijs kun je FastPass-reserveringen maken en je planning bijhouden.
 • Combineer FastPass met Single Rider: Als je alleen reist of bereid bent om gescheiden te worden van je groep, kun je de Single Rider-rij gebruiken voor een nog snellere toegang tot attracties.

Geniet van een stressvrije dag in Disneyland Parijs

Met Disney’s FastPass-systeem kun je ervoor zorgen dat je dag in Disneyland Parijs zo stressvrij en plezierig mogelijk verloopt. Door slim gebruik te maken van deze handige tool, kun je de lange wachtrijen vermijden en meer tijd doorbrengen met het ontdekken van de magie van het park. Dus waar wacht je nog op? Haal je FastPass-tickets en geniet van een onvergetelijke dag vol avontuur in Disneyland Parijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *