Hoe je naar Disneyland Parijs kunt reizen vanaf de luchthavens van Parijs

Reis naar Disneyland Parijs vanaf de luchthavens van Parijs

Ben je van plan om een magische reis naar Disneyland Parijs te maken? Dan is het handig om te weten hoe je vanaf de luchthavens van Parijs naar het beroemde pretpark kunt reizen. In dit artikel deel ik mijn eigen ervaringen en geef ik je handige tips om je reis naar Disneyland Parijs zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen.

Vanaf de luchthaven Charles de Gaulle

Als je aankomt op de luchthaven Charles de Gaulle, kun je op verschillende manieren naar Disneyland Parijs reizen. De snelste en meest comfortabele manier is met de trein. De TGV trein brengt je in ongeveer 10 minuten naar het station Marne-la-Vallée/Chessy, dat zich vlakbij de ingang van het pretpark bevindt. Zorg ervoor dat je je treinkaartjes van tevoren boekt, zodat je niet hoeft te wachten op het station.

Oad - Disneyland Paris - 30e verjaardag

Een andere optie is om een taxi te nemen vanaf de luchthaven naar Disneyland Parijs. Dit is natuurlijk wat duurder, maar kan handig zijn als je veel bagage hebt of met kleine kinderen reist. Zorg ervoor dat je van tevoren de prijs afspreekt met de taxichauffeur om verrassingen te voorkomen.

Handige tip:

  • Zorg ervoor dat je genoeg contant geld bij je hebt voor de taxirit, aangezien niet alle taxi’s creditcards accepteren.

Vanaf de luchthaven Orly

Als je aankomt op de luchthaven Orly, kun je ook met de trein naar Disneyland Parijs reizen. Neem de Orlyval (een automatische metro) naar station Antony en stap daar over op de RER B trein naar station Chatelet-Les-Halles. Vanaf daar kun je op de RER A trein stappen naar Marne-la-Vallée/Chessy. De totale reistijd bedraagt ongeveer 1,5 uur.

Een andere optie is om een shuttlebus te nemen vanaf de luchthaven Orly naar Disneyland Parijs. Deze bussen vertrekken regelmatig en brengen je rechtstreeks naar het pretpark. Het kan wel iets langer duren dan de trein, afhankelijk van het verkeer.

Handige tip:

  • Vergeet niet om je shuttlebus tickets van tevoren te boeken om zeker te zijn van een plekje.

Vanaf de luchthaven Beauvais

Als je aankomt op de luchthaven Beauvais, kun je het beste een shuttlebus nemen naar het treinstation Gare du Nord in Parijs. Vanaf daar kun je de trein nemen naar station Marne-la-Vallée/Chessy. De totale reistijd bedraagt ongeveer 2 uur.

Je kunt er ook voor kiezen om een taxi te nemen vanaf de luchthaven Beauvais naar Disneyland Parijs, maar houd er rekening mee dat dit behoorlijk prijzig kan zijn vanwege de lange afstand.

Handige tip:

  • Als je met een groep reist, kan het voordeliger zijn om een privétransfer vanaf de luchthaven Beauvais te regelen.

Met deze tips en informatie ben je goed voorbereid op je reis naar Disneyland Parijs vanaf de luchthavens van Parijs. Geniet van een onvergetelijke en magische ervaring in dit betoverende pretpark!

Eind goed, al goed!

En voilà, je weet nu precies hoe je vanaf de luchthavens van Parijs naar Disneyland Parijs kunt reizen. Dus pak je koffers, zet je Mickey Mouse oren op en maak je klaar voor een avontuurlijke reis vol plezier, attracties en natuurlijk die heerlijke Disney magie! Have a magical day!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *