Parkeren bij Disneyland Parijs: locaties tarieven en opties

Parkeren bij Disneyland Parijs: een handige gids

Disneyland Parijs is een magische plek die jaarlijks miljoenen bezoekers trekt. Als je van plan bent om dit park te bezoeken, is het belangrijk om te weten waar je je auto kunt parkeren. In dit artikel geef ik je een overzicht van de verschillende parkeermogelijkheden, tarieven en tips vanuit mijn eigen ervaring.

Locaties en tarieven

Er zijn verschillende parkeerlocaties bij Disneyland Parijs waar je je auto kunt achterlaten. De belangrijkste parkeerplaatsen zijn:
– Parkeerplaats Disneyland Park: Hier parkeer je dichtbij de ingang van het park.
– Parkeerplaats Walt Disney Studios Park: Deze parkeerplaats is ideaal als je alleen dit park bezoekt.
– Parkeerplaats Disney Village: Hier parkeer je als je wilt gaan winkelen of uit eten in Disney Village.

Oad - Disneyland Paris - 30e verjaardag

**De tarieven voor parkeren bij Disneyland Parijs zijn als volgt:**
– Standaard tarief: €30 per dag.
– Gereserveerde parkeerplaats: €45 per dag.
– Premium parkeerplaats: €45 per dag.
– Parkeren met een camper: €45 per dag.

Opties voor parkeren

Naast de standaard parkeeropties zijn er ook nog andere mogelijkheden om te parkeren bij Disneyland Parijs. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de shuttle service vanuit bepaalde hotels in de omgeving. Hierbij parkeer je je auto bij het hotel en word je met een shuttlebus naar Disneyland Parijs gebracht.

Een andere optie is om te parkeren bij een van de treinstations in de buurt en vervolgens de trein te nemen naar Disneyland Parijs. Dit kan voordeliger zijn dan parkeren bij het park zelf.

Tot slot is er ook de mogelijkheid om te parkeren op een van de parkeerterreinen buiten Disneyland Parijs en vervolgens met een shuttlebus naar het park te gaan. Deze optie kan goedkoper zijn, maar houd er rekening mee dat je iets langer onderweg bent.

Mijn ervaring

Tijdens mijn bezoek aan Disneyland Parijs koos ik ervoor om te parkeren op de standaard parkeerplaats van het park. Hoewel de prijs aan de hoge kant was, vond ik het de moeite waard vanwege de nabijheid van de ingang. Het was erg handig om na een lange dag in het park niet ver te hoeven lopen naar mijn auto.

Ik vond het ook fijn dat er voldoende parkeerplaatsen beschikbaar waren en dat er duidelijke bewegwijzering was naar de verschillende parkeerlocaties. Hierdoor hoefde ik niet lang te zoeken naar een plekje voor mijn auto.

Al met al was mijn ervaring met parkeren bij Disneyland Parijs positief en zou ik het zeker aanraden aan andere bezoekers.

Afsluiting

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij het plannen van je bezoek aan Disneyland Parijs en weet je nu alles over de parkeermogelijkheden, tarieven en opties. Vergeet niet om op tijd te reserveren als je gebruik wilt maken van een speciale parkeerplaats! Veel plezier en magie gewenst tijdens je bezoek aan het betoverende Disneyland Parijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *