Regels en richtlijnen voor fotograferen en filmen in Disneyland Parijs

Regels en richtlijnen voor fotograferen en filmen in Disneyland Parijs

Als je een bezoek brengt aan Disneyland Parijs, wil je natuurlijk zoveel mogelijk magische momenten vastleggen om later te kunnen herinneren. Het is belangrijk om te weten welke regels en richtlijnen er gelden voor fotograferen en filmen in het park, zodat je geen problemen krijgt en optimaal kunt genieten van je ervaring. In dit artikel deel ik mijn eigen ervaringen en handige tips met je, zodat je goed voorbereid op pad kunt gaan.

Fotograferen

Als je wilt fotograferen in Disneyland Parijs, zijn er een aantal regels waar je rekening mee moet houden:

Oad - Disneyland Paris - 30e verjaardag

  • Gebruik van flits: Het gebruik van flits is niet toegestaan in sommige attracties en shows, omdat dit de beleving van andere gasten kan verstoren. Zorg er dus voor dat je weet wanneer en waar je wel en niet kunt flitsen.
  • Respecteer de privacy van medebezoekers: Het is belangrijk om de privacy van medebezoekers te respecteren en niet zomaar foto’s van anderen te maken zonder hun toestemming.
  • Professionele apparatuur: Het is niet toegestaan om professionele fotoapparatuur zoals statieven en grote lenzen mee te nemen naar Disneyland Parijs. Zorg dus dat je alleen gebruik maakt van je reguliere camera of smartphone.

Filmen

Als je graag wilt filmen in Disneyland Parijs, zijn er ook een aantal richtlijnen die je moet volgen:

  • Respecteer de privacy van de cast members: Het is belangrijk om de privacy van de cast members te respecteren en geen video’s te maken waar zij herkenbaar in beeld komen zonder hun toestemming.
  • Beeldmateriaal delen: Het is niet toegestaan om beeldmateriaal dat je hebt gefilmd in Disneyland Parijs te gebruiken voor commerciële doeleinden. Zorg er dus voor dat je alleen filmt voor persoonlijk gebruik.

Speciale momenten

Er zijn ook speciale momenten in Disneyland Parijs waarbij je wel uitgebreid mag fotograferen en filmen, zoals tijdens de parades en vuurwerkshows. Zorg er wel voor dat je niet te dicht bij de performers komt, zodat zij veilig hun act kunnen uitvoeren.

Handige tip

Als je graag foto’s wilt maken met Disney figuren, kun je gebruik maken van de Photopass service. Hierbij worden professionele foto’s gemaakt door Disney fotografen die je vervolgens kunt bekijken en aanschaffen. Zo hoef je zelf niet steeds je camera tevoorschijn te halen en kun je volop genieten van het moment.

Met deze regels en richtlijnen voor fotograferen en filmen in Disneyland Parijs ben je helemaal klaar om magische herinneringen vast te leggen tijdens je bezoek. Vergeet niet om ook zelf te genieten van alle prachtige attracties en shows die het park te bieden heeft en laat de magie op je inwerken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *