Rolstoeltoegankelijkheid en voorzieningen in Disneyland Parijs

Rolstoeltoegankelijkheid en voorzieningen in Disneyland Parijs

Als rolstoelgebruiker naar Disneyland Parijs gaan, kan een fantastische ervaring zijn. Ik ben zelf meerdere keren naar dit magische pretpark geweest en wil graag mijn ervaringen met rolstoeltoegankelijkheid en voorzieningen met jullie delen. Disneyland Parijs doet er alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen, ongeacht hun mobiliteit, van een geweldige dag vol plezier en magie kan genieten. Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt voor een zorgeloos bezoek aan het park.

Rolstoeltoegankelijkheid

Disneyland Parijs is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het park is zo ontworpen dat er brede paden en voldoende ruimte zijn voor rolstoelen. Bij de meeste attracties en shows zijn speciale ingangen en wachtrijen voor rolstoelgebruikers, zodat je niet lang hoeft te wachten. Ook zijn er aangepaste toiletten en restaurants met rolstoeltoegankelijke ingangen.

Oad - Disneyland Paris - 30e verjaardag

Wat handig is, is dat je bij de meeste attracties met een rolstoel rechtstreeks naar de ingang kunt gaan en niet in de algemene wachtrij hoeft te staan. Bij sommige attracties wordt de wachttijd voor rolstoelgebruikers aangegeven, zodat je weet hoelang je ongeveer moet wachten.

Speciale attracties

Er zijn ook attracties die speciaal ontworpen zijn voor rolstoelgebruikers, zoals de ‘it’s a small world’ boottocht en de Ratatouille attractie in het Walt Disney Studios Park. Deze attracties zijn volledig rolstoeltoegankelijk en bieden een fantastische ervaring voor iedereen.

Voorzieningen

Disneyland Parijs heeft verschillende voorzieningen voor rolstoelgebruikers, zoals het huren van een rolstoel of elektrische scooter. Deze kun je bij de ingang van de parken huren en de hele dag gebruiken. Ook zijn er overal in het park aangepaste toiletten en restaurants met rolstoeltoegankelijke ingangen.

Daarnaast zijn er speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden vlak bij de ingang van de parken, zodat je niet ver hoeft te lopen. Het personeel in het park is ook altijd bereid om te helpen en te zorgen dat je een geweldige dag hebt.

Het Magical Pride evenement

Elk jaar organiseert Disneyland Parijs het Magical Pride evenement, waarbij de LGBT+-gemeenschap wordt gevierd met een speciale parade en feestelijke activiteiten. Dit evenement is ook rolstoeltoegankelijk en zorgt voor een extra speciale ervaring in het park.

Afsluiting

Als rolstoelgebruiker naar Disneyland Parijs gaan is een geweldige ervaring vol magie en plezier. Het park is goed toegankelijk en heeft allerlei voorzieningen om ervoor te zorgen dat iedereen een fantastische dag kan hebben. Dus pak je rolstoel en ga op avontuur in Disneyland Parijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *