Tips voor het gebruik van het openbaar vervoer naar Disneyland Parijs

Tips voor het gebruik van het openbaar vervoer naar Disneyland Parijs

Wil jij graag een bezoek brengen aan Disneyland Parijs, maar zie je op tegen het lange rijden met de auto of de hoge parkeerkosten? Dan is het openbaar vervoer een uitstekende optie! Vanuit mijn eigen ervaring deel ik graag een aantal handige tips met je over het gebruik van het openbaar vervoer naar Disneyland Parijs.

Welk openbaar vervoer kun je gebruiken?

Er zijn verschillende opties om met het openbaar vervoer naar Disneyland Parijs te reizen. De meest gebruikte zijn de trein en de bus. De trein is snel en comfortabel, terwijl de bus vaak wat voordeliger is. Zo kun je kiezen voor de Thalys, die rechtstreeks naar Marne-la-Vallée – Chessy (het station bij Disneyland Parijs) rijdt, of voor de goedkopere TGV treinen die ook die route aanbieden. Daarnaast kun je ook de bus nemen vanuit diverse grote steden in Frankrijk en België.

Oad - Disneyland Paris - 30e verjaardag

Wanneer kun je het beste reizen?

Het is verstandig om je reis naar Disneyland Parijs goed te plannen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Het is aan te raden om buiten de spitsuren te reizen, om drukte en vertragingen te voorkomen. Daarnaast is het slim om je tickets ruim van tevoren te boeken, zodat je zeker bent van een plekje in de trein of bus.

Handige tips voor onderweg

  • Zorg dat je op tijd op het station of de bushalte bent, zodat je niet hoeft te haasten.
  • Neem voldoende eten en drinken mee voor onderweg, zodat je niet afhankelijk bent van dure snacks in de trein.
  • Download van tevoren de app van de vervoersmaatschappij, zodat je actuele vertrek- en aankomsttijden kunt bekijken.
  • Vergeet niet om je kaartjes bij de hand te houden en te controleren of je de juiste route hebt gekozen.

Wat te doen bij aankomst?

Als je eenmaal bent aangekomen op station Marne-la-Vallée – Chessy, is het handig om te weten hoe je het beste naar Disneyland Parijs kunt komen. Gelukkig is het park op loopafstand van het station, dus je hoeft niet nog een bus of taxi te nemen. Volg gewoon de borden naar de ingang van het park en je bent er zo!

Tot slot…

Met deze tips en informatie ben jij helemaal voorbereid om met het openbaar vervoer naar Disneyland Parijs te reizen. Het is een gemakkelijke en stressvrije manier om het park te bereiken, zodat je optimaal kunt genieten van je dag vol magie en plezier. Veel plezier en hopelijk zie ik je daar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *