Tips voor het vermijden van drukte en lange wachtrijen in Disneyland Parijs

Tips voor het vermijden van drukte en lange wachtrijen in Disneyland Parijs

Ben je van plan om een bezoek te brengen aan Disneyland Parijs, maar zie je op tegen de drukte en lange wachtrijen? Geen zorgen, met de juiste strategie kun je veel van de drukte vermijden en optimaal genieten van de magie van Disneyland. In dit artikel deel ik mijn tips en trucs om drukte en lange wachtrijen te omzeilen, zodat jij het meeste uit je Disneyland ervaring kunt halen!

Vroeg opstaan loont

Een van de beste manieren om drukte te vermijden in Disneyland Parijs is door vroeg op te staan en als een van de eersten bij het park aanwezig te zijn. De meeste mensen komen pas later op de dag aan, dus als jij er al bent kun je alvast enkele attracties bezoeken voordat het echt druk wordt. Zo kun je bijvoorbeeld als eerste in de rij staan bij populaire attracties als Space Mountain en Big Thunder Mountain.

Oad - Disneyland Paris - 30e verjaardag

Zorg er wel voor dat je op tijd in het park bent, want de populairste attracties kunnen snel vollopen. Het kan ook lonen om de Extra Magic Time te gebruiken als je in een Disneyland hotel verblijft. Hiermee kun je al voor de officiële openingstijd van het park enkele attracties bezoeken.

Maak gebruik van Fastpass

Een andere handige manier om lange wachtrijen te vermijden is door gebruik te maken van het Fastpass-systeem. Met een Fastpass kun je bij deelnemende attracties een tijdslot reserveren waarin je met een kortere wachttijd toegang krijgt tot de attractie. Op deze manier kun je efficiënt je tijd in het park indelen en lange wachtrijen ontwijken.

Let er wel op dat je maar één Fastpass tegelijk kunt reserveren, dus kies verstandig welke attractie je het liefst wilt bezoeken met een kortere wachttijd. Ook is het belangrijk om op tijd bij de attractie te zijn binnen het gereserveerde tijdslot, anders loop je het risico je Fastpass te verliezen.

Plan je bezoek op rustige dagen

Als je de drukte echt wilt vermijden, is het verstandig om je bezoek aan Disneyland Parijs te plannen op rustigere dagen. Over het algemeen zijn doordeweekse dagen buiten de vakantieperiodes het minst druk. Ook zijn de maanden januari, februari, mei en september vaak rustiger dan de zomermaanden.

Check vooraf de druktekalender van Disneyland Parijs om een idee te krijgen van de verwachte drukte op de dag dat jij van plan bent om te gaan. Op basis hiervan kun je bepalen welke dag het meest geschikt is voor jouw bezoek en zo de drukte zoveel mogelijk ontwijken.

Maak gebruik van Single Rider wachtrijen

Als je niet erg gesteld bent op het samen met je gezelschap in een attractie zitten, kun je gebruik maken van de Single Rider wachtrijen. Deze wachtrijen zijn bedoeld voor individuele bezoekers die bereid zijn om apart van hun gezelschap te gaan zitten in een attractie. Hierdoor kun je vaak aanzienlijk kortere wachttijden hebben.

Single Rider wachtrijen vind je onder andere bij attracties als Indiana Jones and the Temple of Peril en Ratatouille: The Adventure. Als je niet erg veel waarde hecht aan samen in een attractie zitten, kan dit een handige manier zijn om de wachttijden te omzeilen.

Conclusie

Met deze tips en trucs kun je de drukte en lange wachtrijen in Disneyland Parijs slim vermijden en volop genieten van alle attracties en shows die het park te bieden heeft. Door vroeg op te staan, gebruik te maken van Fastpass, je bezoek te plannen op rustige dagen en Single Rider wachtrijen te benutten, kun je optimaal profiteren van je Disneyland ervaring. Dus bereid je goed voor en maak van je bezoek aan Disneyland Parijs een magische en stressvrije dag vol avontuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *