Tips voor het vermijden van drukte tijdens piekperiodes in Disneyland Parijs

Tips voor het vermijden van drukte tijdens piekperiodes in Disneyland Parijs

Ben jij van plan om binnenkort Disneyland Parijs te bezoeken? Super leuk! Maar niemand wil natuurlijk urenlang in de rij staan voor attracties of door de drukte heen manoeuvreren. Gelukkig zijn er een aantal handige tips die jou kunnen helpen om de drukte tijdens piekperiodes te vermijden. In dit artikel deel ik mijn eigen ervaringen en tips met jou.

Kies de juiste periode voor je bezoek

Als je de mogelijkheid hebt om je bezoek aan Disneyland Parijs te plannen, kies dan voor een periode buiten de schoolvakanties en feestdagen. Hierdoor vermijd je de grootste drukte en lange rijen bij attracties. Daarnaast zijn doordeweekse dagen vaak rustiger dan weekenden.

Oad - Disneyland Paris - 30e verjaardag

Maak gebruik van snelle toegangsmogelijkheden

Er zijn verschillende manieren om de wachtrijen bij attracties te omzeilen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van FastPass of Single Rider Lines. Met FastPass kun je een tijdslot reserveren om bij een attractie in te stappen, waardoor je niet in de reguliere rij hoeft te wachten.

Begin je dag vroeg

De meeste mensen komen pas later op de dag aan in het park, dus als jij vroeg begint heb je een voorsprong. Probeer zo vroeg mogelijk bij het park te zijn zodat je al wat attracties kunt doen voordat het echt druk wordt. Bovendien is het vaak ook nog wat koeler in de ochtend.

Plan je route slim

Stippel van tevoren een route uit langs de attracties die je graag wilt doen. Begin bij attracties die doorgaans het drukst zijn en werk zo je lijstje af. Op die manier voorkom je dat je heen en weer moet lopen door het park en kun je maximaal van je tijd genieten.

Neem een pauze tijdens de drukste uren

Tijdens de middag zijn de meeste mensen aan het eten of rusten, dus dit is het perfecte moment om zelf een pauze te nemen. Zo kun je even bijkomen van alle drukte en daarna weer fris en fruitig verder gaan met het ontdekken van het park.

Zoek alternatieve activiteiten

Als het echt te druk wordt bij de attracties, zoek dan naar alternatieve activiteiten om te doen. Bezoek bijvoorbeeld een show, parade of ga lekker uitgebreid lunchen. Op die manier vermijd je de drukte en heb je toch een leuke tijd in het park.

Gebruik een plattegrond of app

Om optimaal gebruik te maken van je tijd in het park is het handig om een plattegrond te gebruiken of een app van Disneyland Parijs te downloaden. Zo kun je gemakkelijk zien waar attracties zijn, wat de wachttijden zijn en hoe je het beste van A naar B kunt komen.

Geniet van de magie van Disneyland Parijs

Tot slot is het belangrijk om te onthouden waarom je naar Disneyland Parijs bent gekomen: om te genieten van de magie en de sfeer van het park. Laat je niet te veel leiden door de drukte, maar focus op de leuke attracties, shows en ontmoetingen met Disney figuren.

Veel plezier in Disneyland Parijs!

Met deze tips zou jij je prima moeten kunnen vermaken in Disneyland Parijs tijdens piekperiodes. Vergeet niet om ook af en toe even stil te staan en te genieten van de prachtige omgeving. Veel plezier en magische momenten gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *