Treinreizen naar Disneyland Parijs: routes en dienstregelingen

Op avontuur naar Disneyland Parijs!

Ben jij een echte Disney-fan en wil je graag een magische reis maken naar Disneyland Parijs? Dan is de trein een uitstekende en comfortabele manier om daar te komen. In dit artikel deel ik mijn ervaringen en tips over treinreizen naar Disneyland Parijs, zodat jij goed voorbereid op pad kunt gaan!

Routes en dienstregelingen

Er zijn verschillende routes en dienstregelingen om met de trein naar Disneyland Parijs te reizen, afhankelijk vanuit welk land je vertrekt. In Nederland kun je bijvoorbeeld vanuit Amsterdam, Utrecht of Rotterdam de Thalys nemen naar Disneyland Parijs. Deze hogesnelheidstrein brengt je binnen enkele uren naar het magische pretpark.

Oad - Disneyland Paris - 30e verjaardag

Als je vanuit België komt, kun je ook de Thalys nemen vanuit Brussel of Antwerpen. Deze trein brengt je in no-time naar Marne-la-Vallée, het station vlakbij Disneyland Parijs. Vanuit Duitsland kun je met de InterCity Express (ICE) naar Parijs reizen en daar overstappen op de RER-trein naar Disneyland.

Thalys dienstregeling

De Thalys rijdt meerdere keren per dag vanuit Nederland en België naar Parijs. De trein vertrekt vanuit Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen en Brussel en stopt op station Marne-la-Vallée-Chessy, het station dat het dichtst bij Disneyland Parijs ligt. Het is handig om vooraf je tickets te boeken, zodat je verzekerd bent van een zitplaats.

RER dienstregeling

Vanaf station Marne-la-Vallée-Chessy kun je met de RER-trein naar Disneyland Parijs reizen. Deze trein vertrekt regelmatig en brengt je binnen enkele minuten naar het park. De RER-trein is de ideale manier om snel en gemakkelijk van het station naar Disneyland te komen.

Handige tips voor treinreizen naar Disneyland Parijs

  • Boek je treintickets op tijd: door je tickets op voorhand te boeken, kun je vaak profiteren van vroegboekkorting en ben je verzekerd van een zitplaats.
  • Neem snacks en drankjes mee: tijdens de treinreis kun je vaak wat honger of dorst krijgen. Neem daarom wat snacks en drankjes mee voor onderweg.
  • Check de vertrektijden van de treinen: zorg ervoor dat je op tijd op het station bent en de vertrektijden van de treinen goed in de gaten houdt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
  • Geniet van het uitzicht: tijdens de treinreis naar Disneyland Parijs kun je genieten van het prachtige landschap dat je onderweg tegenkomt. Vergeet daarom niet om af en toe uit het raam te kijken!

Maak je ready for Disney magic!

Met deze informatie en tips ben jij helemaal klaar om op avontuur te gaan naar Disneyland Parijs. Pak je koffers, boek je treintickets en laat je betoveren door de magie van Disney! Eenmaal aangekomen bij het park, hoef je alleen maar te genieten van alle attracties, shows en ontmoetingen met je favoriete Disney-figuren. Have a magical journey!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *