Parkeren bij Disneyland Parijs: tarieven

Parkeren bij Disneyland Parijs: tarieven vanuit mijn eigen ervaring

Ben jij van plan om een magische dag door te brengen in Disneyland Parijs? Dan is het handig om te weten hoe het zit met parkeren. In dit artikel deel ik mijn ervaring met betrekking tot de parkeertarieven bij het populaire pretpark. Zo kom je niet voor verrassingen te staan wanneer je arriveert bij Disneyland Parijs.

Parkeermogelijkheden

Bij Disneyland Parijs heb je verschillende parkeermogelijkheden. Zo kun je kiezen voor standaard parkeren, daarnaast is er ook de optie voor premium parking. Standaard parkeren bevindt zich op loopafstand van de parken, terwijl bij premium parking je dichterbij de ingang van de parken kunt parkeren.

Oad - Disneyland Paris - 30e verjaardag

De parkeerplaatsen zijn ruim opgezet en goed aangegeven, waardoor je gemakkelijk kunt navigeren naar een vrije parkeerplaats. Zorg er wel voor dat je de juiste locatie onthoudt, zodat je aan het einde van de dag niet verdwaalt op de parkeerplaats.

Parkeertarieven

Wat betreft de parkeertarieven bij Disneyland Parijs, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo betaal je voor standaard parkeren €30 per dag, terwijl je voor premium parking €45 per dag kwijt bent. Deze tarieven gelden voor alle voertuigen, dus of je nu met de auto, camper of motor komt, de prijs blijft hetzelfde.

Het is belangrijk om te weten dat de tarieven voor het parkeren niet inbegrepen zijn in je toegangskaartje voor Disneyland Parijs. Dit betekent dat je apart moet betalen om je auto te kunnen parkeren. Zorg er dus voor dat je voldoende contant geld bij je hebt of dat je kunt betalen met een bankpas of creditcard.

Hoogseizoen en drukke dagen

Tijdens hoogseizoen en op drukke dagen kan het voorkomen dat de parkeerplaatsen bij Disneyland Parijs snel vol raken. Het is daarom aan te raden om op tijd te arriveren, zodat je verzekerd bent van een parkeerplek. Houd er ook rekening mee dat de parkeertarieven op deze dagen niet veranderen, dus je betaalt hetzelfde bedrag als op een reguliere dag.

Als je van plan bent om meerdere dagen te verblijven in Disneyland Parijs, is het handig om een parkeerabonnement aan te schaffen. Hiermee kun je gedurende je verblijf onbeperkt in en uitrijden en bespaar je op de parkeerkosten.

Conclusie

Al met al is parkeren bij Disneyland Parijs goed geregeld, maar het is wel verstandig om vooraf op de hoogte te zijn van de tarieven en mogelijkheden. Met deze informatie kun je je bezoek aan het pretpark soepel laten verlopen en genieten van een onvergetelijke ervaring. Dus, parkeer je auto en begin aan jouw avontuur in Disneyland Parijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *