Rijden met de RER-trein naar Disneyland Parijs vanuit het centrum van Parijs

Rijden met de RER-trein naar Disneyland Parijs vanuit het centrum van Parijs

Ben je van plan om een bezoek te brengen aan Disneyland Parijs tijdens je verblijf in Parijs? Dan is de RER-trein een handige en efficiënte manier om vanuit het centrum van de stad naar het magische pretpark te reizen. In dit artikel deel ik mijn ervaring en geef ik je alle nodige informatie om je reis zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wat is de RER-trein?

De RER-trein is een regionale treindienst in de regio Parijs en biedt een snelle verbinding tussen het centrum van de stad en omliggende steden en attracties, waaronder Disneyland Parijs. De treinen zijn comfortabel en voorzien van airconditioning, wat het reizen aangenaam maakt.

Oad - Disneyland Paris - 30e verjaardag

Hoe kom je bij het dichtstbijzijnde RER-station?

Vanuit het centrum van Parijs kun je gemakkelijk bij een RER-station komen door gebruik te maken van het uitgebreide metronetwerk. Zoek naar stations met de aanduiding RER en volg de borden naar de juiste treinlijn. Zorg ervoor dat je een geldig treinkaartje hebt voordat je op de trein stapt.

Welke RER-lijn moet je nemen naar Disneyland Parijs?

Om naar Disneyland Parijs te reizen, neem je de RER-lijn A richting Marne-la-Vallée Chessy. Deze trein stopt recht voor de ingang van het pretpark, waardoor het een handige en snelle optie is voor bezoekers. Zorg ervoor dat je de trein neemt die rechtstreeks naar Disneyland gaat en niet de trein die enkel tot aan Marne-la-Vallée Chessy stopt.

Hoelang duurt de treinreis naar Disneyland Parijs?

De treinreis vanuit het centrum van Parijs naar Disneyland Parijs duurt ongeveer 45 minuten tot een uur, afhankelijk van waar je precies opstapt en eventuele vertragingen. Het is raadzaam om vroeg te vertrekken om zo optimaal van je dag in het pretpark te kunnen genieten.

Wat zijn de kosten voor de treinreis?

De kosten voor de treinreis naar Disneyland Parijs variëren afhankelijk van waar je opstapt in Parijs. Een enkele reis kost gemiddeld tussen de €7 en €10 per persoon. Het kan voordeliger zijn om een dagkaart te kopen als je van plan bent om meerdere keren met de trein te reizen op dezelfde dag.

Waar moet je uitstappen en hoe kom je bij de ingang van Disneyland Parijs?

Wanneer je met de RER-trein bij station Marne-la-Vallée Chessy aankomt, stap je uit en volg je de borden naar de uitgang. Vanaf daar loop je slechts enkele minuten naar de ingang van Disneyland Parijs. Het is handig om een plattegrond van het pretpark bij de hand te hebben, zodat je gemakkelijk je weg kunt vinden.

Praktische tips voor het reizen met de RER-trein

  • Zorg ervoor dat je een geldig treinkaartje hebt voordat je op de trein stapt.
  • Controleer de vertrektijden van de treinen om vertragingen te voorkomen.
  • Vermijd de spitsuren als je rustig wilt reizen.
  • Houd je waardevolle spullen goed in de gaten tijdens de treinreis.

Geniet van je magische dag in Disneyland Parijs!

Met deze handige tips en informatie ben je helemaal klaar om met de RER-trein naar Disneyland Parijs te reizen en een onvergetelijke dag vol plezier en avontuur te beleven. Vergeet niet om je innerlijke kind los te laten en te genieten van alle attracties en shows die het pretpark te bieden heeft. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *